Ingefärsshot in the making

Kommentera
I dag har jag gjort Ingefärsshot. Det är något jag alltid har hemma. Ingefära har massor med goda hälsoegenskaper. Bl.a bidrar det till förbättrad blodcirkulation, bra för matsmältningen och är till viss del smärtlindrande. Googla ingefära så får du upp fler effekter på hälsan.
Shoten som jag gör är enkel och skall inte värmas upp. Jag väljer att inte värma den för att behålla så mycket effekt som möjligt.
Recept:
400 gr ingefära
0.25 dl honung (kan uteslutas)
Saften av 2 citroner
1 L vatten.
Ingefäran hackas ner i mindre bitar (du behöver inte skala den) och läggs i matberedaren. Häll över hälften av vattnet och mixa en stund tills ingefäran är söndermixad. Häll i resten av vattnet. Låt stå och dra i 1 timma. Mixa runt vid ett par tillfällen under tiden. Ta fram en nätsil och en bunke och häll i ingefärsblandningen. Pressa ur all vätska. Häll sedan i blandningen av citronsaft och honung i ingefärsvätskan och rör runt. Häll över i valfri, förslutningsbar 1L flaska. Shoten håller i 2 veckor i kylskåp.